Bellinis – En het Juldag

Den italienska restaurangbaren Bellinis i Malmö bjöd sina gäster på extra underhållning på Juldagen, som en del i Glans Events led med att visa några av sina goda sidor för sina kunder och samarbetspartners som då också var inbjudna till minglet. Jag skulle stå för underhållningen.

Bara en dag tidigare drabbades jag av kraftig förkylning med feber och fick spendera hela Julaftonen under täcket. Förkylningen blev kraftigare på Juldagen och det hotade hela eventet. Hur skulle jag orka stå där och underhålla? Jag brukar ha attityden att alltid göra mitt bästa oavsett förutsättningar, och även den här gången var jag fast besluten att klara av det, men den kraftiga hettan som höll mig i sitt grepp kunde slå ut mig helt om jag hade lite otur.

Jag tog mig fram till Bellinis och satte upp all utrustning. Ljud från de övriga arbetande på plats dånade i mina öron och det kändes som att mina trumhinnor var nära att sprängas av minsta lilla samtalston. Svetten rann längs min bröstkorg och rygg och jag höjde lokalens temperatur från normal till för varm.

Portarna öppnades och glada människor strömmade in. Jag tryckte på play och bestämde mig för att inte sluta förrän jag väljer att trycka på stop i slutet av kvällen.

Glad energi spreds och många nöjda och glada kommentarer kom min väg, men i mina öron dånade bara ett gröt av oljud som var obeskrivligt vasst och fick mig att se suddigt och utbränt stundtals.

Flera timmar senare när jag väl tryckte på stop såg jag bara gästerna titta mot mig och ge mig stående ovationer, utan att jag hörde något av det. Febern i min kropp stängde av flera av mina vitala funktioner, men den värmde upp stämningen bland gästerna och bjöd på en het kväll i den kalla juldagsnatten i Malmö.