Teknisk Manual

Raider/Manual | Nino | Uppdaterad 2013-03-01

Ärligt talat!
Jag har gjort många spelningar genom åren, och fått lära mig att bland det viktigaste en arrangör vill av mig, förutom att jag gör ett fantastiskt framträdande, är att jag är självgående och kan lösa alla eventuella problem som kan dyka upp. Jag fixar det! Inte en enda gång har det skett att jag ihop med närvarande inte har kunnat lösa problem som hotat festen. Men visst, en del arrangörer vill också veta en hel del tekniska detaljer, såsom vilken utrustning jag arbetar med, administrativt, vilka villkor jag ställer, vilka regler och faktureringsförfaranden jag praktiserar, och vad som minskar all risk för att något ska gå fel. Det är bra att ha de detaljerna klara, så undrar ni något eller vill ha ett kontraktsförslag på ett samarbete, hittar ni det här nedan. Men för att förtydliga åter igen, sund förnuft och god dialog kommer att ta oss långt redan från början.” – Nino

Bäste arrangör,
Denna bilaga är framtagen för att Nino ska kunna leverera sitt framträdande till 100% samt att i förväg lösa eventuella problem. På det sättet kan vi tillsammans infria publikens förväntningar på ett bra framträdande!

1. Ersättningsvillkor
Priset för Nino gäller vad båda parter har kommit överens om. Hälften av det avtalade arvodet måste betalas ut senast 7 dagar efter det att kontraktet undertecknats och skickats in till Prodz AB. Resterande delen av arvodet ska finnas inne på Prodz AB:s bankgirokonto, 5359-0584, samma dag som framträdandet äger rum alternativt ges i kontanter till Nino vid ankomst till eventet. Nino kommer i det fallet då ha med sig en kontantnota som attesteras av behörig firmatecknare.
Förutom arvodet för framträdandet tillkommer ersättning för resekostnader till och från flygplats eller tågstation i Stockholm eller där Nino befinner sig innan resetillfället (se resevillkor för prisspecifikationer).

2. Resevillkor
2.1. Transportmedel
Arrangören betalar bokning av transport till/från angiven stad eller plats där framförandet äger rum. Transport sker med flygplan eller tåg om avståndet är mer än 15 mil till spelning. Är avståndet mindre än 15 mil är biltransport godkänt.
Ifall överenskommet att Nino eller någon från Prodz AB kör till framträdandet tillkommer reseersättning på 30 SEK per mil. Vid bilresor längre än 15 mil tillkommer en avgift på 45 SEK per mil på samtliga mil till och från framträdandet. Under hela vistelsen står arrangören för all transport mellan hotellet och framträdandet.

2.2. Resetider
Som standard önskas alltid att åka så sent som möjligt till framträdandet men med tillräckligt med tid att hinna checka in på hotell och spendera ca 1-2 timmar på hotellet innan framträdandet.
Gällande hemfärden önskas om möjligt att tåg/flyg inte avgår tidigare än kl.11.00 på förmiddagen om inte annat önskemål har utryckts av Prodz AB innan. Detta gäller naturligtvis i mån av tillgänglighet av dessa restider.

2.3. Reseersättning
Reseersättning tillkommer vid transport till/från flygplats eller tågstation.

Vid utresa från Stockholm gäller följande:
– Avresa från Arlanda: Taxiresa till Stockholm central (ungefärligt taxipris 140-200 SEK per resa) sedan Arlanda Express (120-220 SEK per resa) till Arlanda flygplats.
– Avresa från Bromma flygplats: Taxiresa till Bromma flygplats (ungefärligt taxipris 130-200 SEK per resa)

Vid tågresor gäller endast taxiresa till/från tågstationen. (ungefärligt taxipris 140-200 SEK per resa) Reseersättningen gäller avresan och hemresan.

3. Boendevillkor (Hotell)
Arrangören bokar och betalar för minst ett 3-stjärnigt hotell för en till två personer (endast enkel rum) för att garantera komfort före och efter framträdandet. Detta är viktigt för att Nino ska kunna prestera till max under framträdandet.
Följande hotellkedjor önskar vi inte att bli inbokade på: ”Hotell Ibis” & ”Hotell Formule 1”.
Arrangören ska även se till att Nino har fått tillgång till sen utcheckning och kan vistas på hotellrummet dagen efter spelning tills det är dags för avfärd.

4. Catering
Arrangören står för middag innan spelning för en till två personer i god tid innan framförandet. Undvik gärna snabbmatsrestauranger. Har arrangören bokat Nino två eller flera dagar i rad gäller även frukost och lunch varje dag.
Förfriskningar till framträdandet specificeras enligt följande.
2-3 flaskor icke kolsyrat vatten samt 1 liter tranbärsjuice.

5. Promotion & Reklamvillkor
Rättigheter och äganderätt till all promotion-material tillhör Nino och Prodz AB. Pressbilder och logotyper är ämnade för att endast användas i promotionsyfte inför framträdanden. Detta material kan du finna på: http://djnino.se/presskit.zip
Används pressbilder, logotyper eller övrigt material som tillhör eller rör Nino måste det färdiga reklamutkastet visas och godkännas av Prodz AB i samråd med Nino innan det används. Vill ni att Nino ska bli intervjuad av tidning, magasin eller andra medier inför spelningen kan ni referera dem till Ninos manager: info@djnino.se

6. Spelningsvillkor:
6.1 Teknisk specifikation (DJ-Utrustning):

Ett styck mixer: Pioneer DJM700 eller bättre
Två stycken CD-spelare: Pioneer CDJ2000 eller bättre
Ett styck aktiv monitorhögtalare uppställd på golvet intill DJ-Utrustningen för medlyssning.
Ett styck trådlös mikrofon på rakt stativ med mottagaren inkopplad i DJ-mixern.

DJ-utrustningen placeras på stativ eller bord. OBS! Bordets eller stativets höjd får inte överstiga 90cm och heller inte understiga 85cm från golvet. Detta för att Nino ska kunna stå med rak rygg och ändå kunna interagera med publiken medan han utför sitt jobb.

Tomt bordsutrymme bredvid DJ-utrustningen för placering av eventuell ljuskontroll, laptop m.m. gärna ungefärligt i höjd med DJ-utrustningen. Ifall möjligt se till att bordsutrymmet är placerat på så vis att Nino inte behöver vända sin rygg mot publiken eller dansgolvet när han hanterar utrustningen på bordsutrymmet.

OBS! Uppkommer det eventuella problem med införskaffadet av namngiven utrustning (ovan nämnda) måste detta meddelas, inga undantag! Då Nino använder speciellt format som endast passar dessa modeller kan han inte utföra sitt arbete alls ifall det är fel utrustning på plats. Detta MÅSTE meddelas i god förväg så Nino kan anpassa spelformatet rätt. Helst ser vi till att vara behjälpliga inför inhyrande av utrustningen.

6.2 Speltid
Vid bokning av Nino gäller en speltid på max 4 timmar om inte annan speltid är överenskommen innan med Prodz AB.

6.3 Musikval
Vad Nino spelar för musik är helt upp till honom om inget annat har överenskommits. Vid önskemål om specifik musik vid specifika tillfällen ska arrangören informera om detta i god förväg så att Nino kan förbereda framträdandet. Vi vill vara extra noggranna att upplysa om detta. Nino är en extremt bred DJ gällande repertoar och är en mycket god publikkännare, varför ni också väljer att boka honom. Får han era önskemål i god förväg, kan ni lita på att framträdandet kommer att hålla mycket hög klass.

6.4 Uppvärmnings DJ
Ifall någon annan DJ spelar innan Ninos framträdande måste detta informeras till Prodz AB i samband med bokningen. Ändras detta under tidens gång måste arrangören meddela Prodz AB om detta.

6.5 Gästlista/fribiljetter
Ifall någon från Prodz AB eller Nino själv vill bjuda in egna gäster till DJ-framträdandet så ska detta inte vara något problem. Här brukar vi sund förnuft och generella riktlinjer använda vitt i branschen.

Tack för du tog din tid att gå igenom denna manual. Har du funderingar, e-posta oss:
info(a)djnino.se
Prodz AB
Slagrutevägen 20
244 66 Furulund
Sverige