Scandic Opalen – Bond i uppskattad mix

Premiären av Bondfilmen Skyfall skulle ses av viktiga kunder tyckte Scandic Opalen i Göteborg. De bjöd in mig för att underhåla dessa, efter filmen. Väl framme i deras bar, inredde vi för en riktigt skön cocktailkväll och när gästerna entrade, bjöd jag på skön mix av hiphop och RnB som de flesta inte har hört på ett decennium eller mer, samt sköna Bondlåtar för att förstärka känslan av filmen som numera vilade på gästernas näthinnor.

Nästan omgående såg jag hur gungandet i minglet började och hur flera sjöng med till de härliga klassikerna. Snart kunde jag också se hur gästerna diskuterade musiken och mindes vad låtarna och artisterna hette. Jag fick känslan av att det väckte sköna känslor, och en ung stilig herre kom fram för att bekräfta det.

– Vilka är det som sjunger den här låten? – sade han.
– Blacknuss. – svarade jag.

I samma stund vände han sig mot sina vänner som stod och tittade på honom från ett par meter bort och utbrast:
– Jag sade ju det! Blacknuss!
Han vände sig mot mig igen och fortsatte:
– Grymt skön!

Med ett leende på läpparna återförenade han sig med sina vänner för att njuta av vidare av den uppenbart uppskattade mixen.

För mig var det fantastiskt skönt att få spela låtar som jag började hela min karriär kring under 1990-talet. Kvällen avslutade jag med en riktig “million-dollar-view” från hotellrummet. :)