RO-Gruppen – Från Kreta till galen fest

Det var en hastig landning på Kastrup flygplats, och en snabb resa till Göteborg som mötte mig när jag avslutade min semester på Kreta i början av september år 2012. Nine Yards arrangerade en konferens och  festlighet för RO-Gruppen som var ett riktigt skön samling byggare med sina respektive. Festen började bra med Daniel Da Silvas korta dansgenomgång, för att sedan följas av Sveriges kanske bästa coverband Haaks.

Jag stod redo för att ta över och vid närmare eftertanke var det hela ett mirakel. Bara någon timme tidigare åkte jag hem från Medelhavets varma bris och stod nu redo för att ta emot en pulserande publik som blev väl omhändertagna av Haaks. Det är inte alltid så lätt att ta över efter en annan artist. Bröderna Haaks med sina kollegor tillika bandmedlemmar gjorde ett otroligt proffsigt framträdande där de övertygade med sin spelförmåga och publikkontakt. För mig hade det varit betydligt lättare om de hade gjort ett riktigt dåligt framträdande. Men nu var det inte så, och de var fantastiska på scen.

Det låter kanske som att jag har svårt för att ta ställning, men jag måste säga att jag är tacksam för att få arbeta med så duktiga artister. Hade inte de varit så duktiga och om mitt arbete hade varit lättare, hade jag aldrig behövt utmana mig själv och utvecklas för att bli bättre. Jag bemötte publiken med pulserande energi och bjöd på sköna hits och kul publikkontakt, och de behöll sina händer rakt utsträckta i luften Stämningen var så euforisk, galen. Det kändes verkligen som att vi då fick en härlig kontakt och festen kunde fortsätta. Många av de härliga gästerna berömde mig för musiken efteråt. :)